Arbetsintegration

En viktig del av vår organisation är att vara ett stöd för människor att komma in i arbetslivet och samhället. Syftet är att de som arbetstränar hos oss eller arbetar i våra samarbetsprojekt ska ha en meningsfull sysselsättning.

Daglig verksamhet, Skarpnäck 

Vi samarbetar med en daglig verksamhet i Skarpnäck. I den dagliga verksamheten arbetar vuxna med funktionsvariationer. De driver en egen second hand-butik och ansvarar för allt mellan insamling, sortering och försäljning.

Hitta till butiken i Skarpnäck

Skarpnäcks Allé 60 (till vänster om byggnaden) Tel: 072-085 60 70 Butiken tar endast emot kortbetalning

Öppettider butiken i Skarpnäck

Måndag – Fredag:           10:00-14:30 (lunchstängt 11:30-13:00)

Vänligen ring butiken på 072-085 60 70 om dörren är stängd under ovan öppettider.

Integrationspakten

Vi samarbetar med Stockholms stad inom medlemsnätverket Integrationspakten. Det är ett medlemsnätverk för organisationer som vill bidra till en mer inkluderande arbetsmarknad och stad. Nätverket samlar idag cirka 280 stora och små organisationer från privat näringsliv, civilsamhället och offentlig sektor. Vi som deltar gör det eftersom vi vill bidra till att öka antalet arbetstillfällen. Integrationspakten startades 2019 av Stockholms stad för att underlätta för arbetsgivare att hitta kompetens och samtidigt korta vägen till arbete för de stockholmare som står utanför arbetsmarknaden.

Arbetscenter, Sollentuna

Här tillverkas miljövänliga väskor av överblivna tyger som skänkts till oss på Artikel2. Till Arbetscenter kommer personer som av olika anledningar behöver stöd för att komma ut på den öppna arbetsmarknaden. De får möjlighet till meningsfull arbetsträning och de som inte har svenska som modersmål kan samtidigt öva sin svenska. Målet är att alla som kommer till arbetscentret ska komma ut i ett jobb, praktik eller studier i framtiden.

När väskorna är klara säljs de i våra second hand-butiker. Väskorna fungerar som ett miljövänligt alternativ till plastpåsar. Arbetscentret är en del av arbetsmarknadsenheten i Sollentuna Kommun.

Arbetscentret ligger på Turebergsvägen 1b och har öppet hus tisdagar och torsdagar klockan 13-15.

På arbetscentret i Sollentuna syr deltagarna väskor av överblivna tyger som skänkts till oss.