Second hand-butiker Stockholm

Genom second hand, utvecklingssamarbeten och arbetsintegration arbetar vi för en rättvis och hållbar värld i fred. Vi har 90-konto och är medlemmar i Giva Sverige. Välkommen in och handla hållbart i någon av våra second hand-butiker!

Våra second hand-butiker

Artikel2 (tidigare Emmaus Stockholm) har i dagsläget fyra secondhand-butiker. Du kan läsa mer om våra second hand-butiker och se varje butiks öppettider på butikernas egna sidor:

Vår second hand-butik på Tradera

Utöver våra fyra fysiska second hand-butiker har vi även en digital second hand-butik på Tradera där du kan fynda second hand och vintage online. I Artikel2:s Tradera-butik hittar du unika samlarföremål, exklusivt vintagemode och andra gömda second hand-skatter. Alla bud börjar alltid på 1 kr och all intäkt går som vanligt till vårt arbetet för en rättvis och hållbar värld.

Våra hållbara second hand-kategorier

 

Artikel2 har en lång tradition av insamling och försäljning av second hand, och genom åren har våra second hand-butiker blivit självklara stopp på många secondhand-fantasters loppisrundor. Från våra insamlingslådor runt om i Stockholm samlas mängder av second hand-kläder och -prylar in, för en mellanlandning på vårat kontor i Västberga där varorna sorteras och kategoriseras noggrant. Arbetet med att sortera second hand kan liknas vid att kliva in i en tidsmaskin, vi får in kläder och prylar från alla möjliga tidsperioder och ingen dag är den andra lik när det kommer till second hand. Alla second hand-plagg och -prylar sorteras efter kategori och säsong, och lagras tills det det är dags för plaggen och prylarna att möta världen i butikerna och bli tillgängliga för dess nya ägare. Utbudet i våra second hand-butiker varierar alltid, men våra kategorier består. På den här sidan kan du läsa lite om vilka second hand-kategorier vi har i våra butiker.

människor med second hand kläder i natur

Second hand-kläder, -skor och -accessoarer

Artikel2:s second hand-butiker har ett brett utbud av second hand-kläder med avdelningar för dam, herr och barn. Här hittar du allt från second hand-märkeskläder till retro, vintage och baskläder så att du kan hitta din personliga stil. Varje second hand-butik har en avdelning med skor i olika modeller och storlekar samt accessoarer i form av väskor, smycken, sjalar och hattar som du kan mixa och matcha för att komponera ihop en ny hållbar outfit. Vi strävar alltid efter att ha ett aktuellt, intressant och inspirerande utbud av säsongens trender, därför fyller vår personal på butikerna dagligen med kläder, skor och accessoarer som matchar säsongernas temperaturväxlingar och det stundande modets färger och trender.

Second hand-prylar, samlarföremål & husgeråd

Artikel2 lägger stort fokus på att alla våra second hand-butiker ska ha en välsorterad prylavdelning. I våra prylavdelningar hittar du prylar i alla möjliga former. Det finns inredning i form av second hand-ljusstakar och föremål av alla tänkbara slag från tidigt 1900-tal fram tills idag, våra prylavdelningar är en dröm för samlare av föremål från alla möjliga årgångar. Här kan du hitta husgeråd för att utrusta ditt kök med porslin, tallrikar, skålar, glas och bestick. Här finner du också second hand-elektronik i form av lampor, köksutrustning, hemelektronik, skivspelare, högtalare och andra apparater med flera brukstimmar kvar. I vår textilavdelning finns tyger, gardiner, påslakan, kuddöverdrag och sybehör för den som vill förnya hemma eller tycker om att sy, sticka och virka.

människor med second hand kläder i natur
Emmaus barn second hand kläder

Second hand-barnkläder, leksaker & barnböcker

Artikel2:s butiker har alltid en välsorterad barnavdelning med secondhand-barnkläder, skor, leksaker, spel och böcker för barn i alla åldrar. Här kan du fynda barnkläder från kända och okända märken, här finns allt från välbevarade vintage-barnkläder till oanvända barnkläder med prislappen kvar. För barn som växer är second hand både ett billigt, smart och miljövänligt alternativ. På våra barnavdelningar hittar du alltid ett stort utbud av leksaker, spel och barnböcker som har många lektimmar kvar. Här kan du botanisera och hitta leksaker och böcker från dina egna barndomsminnen samtidigt som du fyndar leksaker och böcker åt dina egna barn.

Second hand-böcker, skivor, filmer & spel

Varje Artikel2 butik är försedd med ett stort utbud av populärkulturella föremål och prylar. Varje second hand-butik har en bokavdelning med välfyllda bokhyllor, där du kan fynda böcker second hand från alla möjliga kategorier, årgångar, språk och skick till ett fördelaktigt pris. Många läser endast böcker en gång så att handla böcker second hand är en riktig fyndchans. Här kan du också fynda musik second hand, våra butiker är fyllda med vinyler, cd-skivor och kassettband i olika genrer, skick och prisklasser. Kolla även in våra traderaauktioner om du vill buda på unika vinyler. Våra butiker har alltid ett brett sortiment av second hand filmer i dvd, bluray och vhs-format för både vuxna och barn. För den spelsugna finns det mängder med second hand-spel, dels sällskapsspel men även data- och tv-spel.

second hand vinyl skivor i backar
skridskor skidor och hjälp

Second hand sport & fritid

Artikel2 har ett stort utbud av second hand-utrustning för sport och friluftsliv. I våra butikers sportavdelningar kan du fynda all tänkbar utrustning second hand till säsongens sport- och friluftsaktiviteter. Istället för att köpa dyr sportutrustning när du vill testa på en sport, eller när skolbarnet har skridskor schemalagt på idrotten kan du fynda sportutrustningen second hand till ett bättre pris. I våra sportavdelningar kan du hitta allt från billiga skidor, till rullskridskor, golfutrustning och bollar för alla möjliga tänkbara sporter. Kolla in vår sport och frilufts utrustning innan du handlar nytt, det gynnar både dig och miljön!

Vill du skänka kläder och prylar till vår second hand verksamhet?

Tack! Vi tar gärna emot din gåva, mer information om vad du kan ge och vart det finns inlämningsplatser hittar du på sidorna nedan: