Att tänka på när du köper leksaker hos oss

Leksaksbuss_Artikel2

Kemikalieinspektionen, Konsumentverket och Elsäkerhetsverket lyfte här om veckan ett viktigt ämne som vi jobbar aktivt med. Det gäller säkerhet vid köp av leksaker second hand och vi tänkte därför berätta lite kort hur vi jobbar med det hos oss.

Vi har som mål att så mycket som möjligt av de gåvor vi får in ska leda till lokalt återbruk. Däremot säljer vi INTE artiklar som är farliga för människors hälsa, farliga för miljön, otillåtna att sälja i Sverige eller kränkande utifrån de sju diskrimineringsgrunderna.

Så om våra värderare känner, klämmer och drar i leksaken men exempelvis inte kan säkerställa att en leksak i mjukplast är tillverkad efter 2013, eller om t.ex. batteriluckan på en leksak är trasig, kommer leksaken inte att hamna i någon av våra butiker.

Något du däremot behöver ha koll på när du handlar leksaker hos oss är vad som är lämpligt och säkert för barnet som ska få leksaken sett till barnets ålder. Detta i och med att åldersrekommendation oftast står på förpackningen som vanligtvis inte finns när du köper leksaker second hand.

Sedan kan såklart något hända med leksaken från att den lämnar vår sortering tills att barnet får den. Därför uppmuntrar vi också alla till att alltid undersöka leksaken själv innan barnet får leka med den, för barnets säkerhet. Bra tips på vad du ska kolla på när du undersöker leksaken hittar du i Kemikalieinspektionens artikel som finns länkad längst ner.

Vi har leksaker och barnkläder i följande butiker:

Publicerad 2023-12-05

Relaterad läsning