Frukostseminarium: Vad händer om ockupation accepteras?

Porträtt på Asria Taleb Mohamed och Dr. Stephen Zunes som deltar i frukostseminarium om ockupation.

Asria Taleb Mohamed, Norska Stöttekommitten för Västsahara och Dr. Stephen Zunes professor i politik och internationella studier vid University of San Francisco.

När: onsdag 24 april, kl. 08:30-09:30. Frukost serveras från kl. 08:00.
Var: The Park Södra, Magnus Ladulåsgata 1, Stockholm
Anmäl dig senast 22/4 till info@artikel2.se. Seminariet är kostnadsfritt (begränsat antal platser).

Nästa år har det gått ett halvt sekel sedan Västsahara invaderades av Marocko. Ockupationen bryter mot Internationella domstolen i Haag, folkrätten, FN-resolutioner och EU-domstolen. Vad innebär det för resten av världens konflikter om ett land tillåts ockupera ett annat land militärt? Vilka möjligheter finns det för det internationella samfundet att få ett slut på ockupationen efter ett halvt sekel? Lyssna till Dr. Stephen Zunes och Asria Taleb Mohameds perspektiv på ockupationen och omvärldens ansvar.

Välkommen till ett frukostseminarium med möjlighet att lyssna till experterna, ställa frågor och nätverka med andra intresserade.

Medverkande:

Asria Taleb Mohamed är journalist och arbetar för Norska stöttekommittén för Västsahara. Asria är född och uppvuxen i de västsahariska flyktinglägren.

Dr. Stephen Zunes är professor i politik och internationella studier vid University of San Francisco. Han är erkänd som en av USA:s ledande forskare inom Mellanösternpolitik och ickevålds-strategier.

Moderator: Sinan Ferhan, programchef Artikel2. Samtalet hålls på engelska.

Arrangörer:
Artikel2, Björkåfrihet och Svenska Västsaharakommittén

Publicerad 2024-04-11

Relaterad läsning