Häng med och spring för Västsahara!

Spring för Västsahara. Kollage av bilder på människor som springer i solidaritet med Västsahara

Spring för Västsahara med oss! Söndag, den 27 februari, ger vi oss ut och springer här i Stockholm för att uppmärksamma ockupationen av Västsahara. Samtidigt går det årliga loppet Sahara Marathon av stapeln i de västsahariska flyktinglägren dagen efter. Nu vill vi att DU hänger med och springer med oss! 

Sahara Marathon

Så många snabba, långsamma, glada, svettiga, starka, uttröttade och framför allt solidariska människor har genom åren sprungit Sahara Marathon i flyktinglägren med oss. Den 28 februari 2022 äger Sahara Marathon rum i de västsahariska flyktinglägren. Loppet arrangeras i syfte att uppmärksamma att drygt 170 000 människor bott i flyktingläger i öknen i över 40 år. Varje år kommer folk från hela världen för att delta. Vissa kommer för att de hört att det är ett av världens tuffaste maraton då en stor del av sträckan är på sand, men de flesta kommer för att lära sig mer om ockupationen av Västsahara och det viktigaste är att alla deltagare springer/går i solidaritet med det västsahariska folket.

Löpning i Stockholm

På grund av rådande pandemi arrangerar vi på Emmaus Stockholm ingen resa i samband med Sahara Marathon i år, men däremot springer vi i solidaritet här på hemmaplan. Och vi vill såklart att DU ska springa med oss! Söndag den 27 februari samlas vi utanför vår butik i Liljeholmstorgets Galleria, på plan 3, klockan 11.00. Det finns möjlighet att lämna väska i vår butik. Passet tar ca 45-60 minuter och vi avslutar på samma plats. Vi springer i ett solidariskt tempo och välkomnar alla, oavsett träningsvana. Vi avslutar med blåbärssoppa och frukt. Det sker även en utlottning av ett presentkort på 200kr för alla som deltar. (Presentkortet gäller i vår butik i Liljeholmstorgets Galleria). 

Om du inte har möjlighet att springa med oss här i Stockholm eller på just den dagen går det lika bra att springa i solidaritet vilken annan dag som helst och på vilken plats som helst. Ta gärna ett kort när du springer och dela med hashtagen #springförvästsahara eller skicka direkt till oss. Du som postar en bild eller skickar en till oss är också med i utlottningen av ett presentkort på 100 kronor i vår butik i Liljeholmen.

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor! Om du vill delta i Sahara Marathon på plats i flyktinglägren så kan vi hjälpa dig med kontakter m.m. Vill du springa med oss här i Sthlm får du gärna höra av dig innan men det krävs ingen anmälan. Är du nyfiken på att delta i Sahara Marathon något annat år är det här ett utmärkt tillfälle för dig att komma och prata med oss, ställa frågor och få mer information. 

Hör av dig till info@emmausstockholm.se med frågor, stort som smått! 

Datum: 27 februari 2022
Tid: 11:00
Plats: Utanför Emmaus Stockholms second hand-butik i Liljeholmstorgets Galleria på plan 3.

Springer du hellre i GBG? Läs mer här: https://fb.me/e/3BmVqRFN3

Här kan du läsa en intervju med två tidigare deltagare i Sahara Marathon.