Informationsträff och löpträningar – Sahara Marathon

Är du nyfiken på vad det skulle innebära att delta i Sahara Marathon i de västsahariska flyktinglägren? Vill du springa eller gå för frihet? Välkomna på informationsträff om solidaritetsloppet Sahara Marathon och löpträning.

Julia Frisk, Axel Lyckberg och Nati Kricak som deltog i Sahara Marathon 2019.
Bild: Juan Obregón / Emmaus Stockholm

Vill du springa för fred och solidaritet samtidigt som du tar dig genom Saharaöknen? Häng med oss och delta i Sahara Marathon! Den 25 februari 2020 äger Sahara Marathon rum i de västsahariska flyktinglägren. Varje år kommer folk från hela världen för att delta i loppet och uppmärksamma ockupationen av Västsahara. Det finns möjlighet att springa eller gå 42, 21, 10 eller 5 km.

Är du nyfiken på att veta mer om det mycket speciella loppet Sahara Marathon i de västsahariska flyktinglägren? Kom på vår informationsträff och möt oss som arrangerar resan och deltagare som anmält sig till nästa års lopp. Vi delar med oss av erfarenheter kring hur det är att springa loppet och besöka flyktinglägren och vi ger er bakgrunden till varför det här loppet över huvud taget finns. Träffen är öppen för alla – både de som redan anmält sig och de som är nyfikna men fortfarande inte bestämt sig. Det finns möjlighet att delta via Skype. Vi bjuder på lättare förtäring. 

Datum: 9/11-2019
Tid: ca 10:00-12:00
Plats: Vretensborgsvägen 6 i Hägersten, Stockholm. (Närmaste t-bana är Midsommarkransen, närmaste pendeltåg eller tvärbana är Årstaberg).  

Efter informationsträffen ger vi oss ut på en gång- och löptur tillsammans, så ta gärna med ombyte. Vi delar in oss i grupper så att alla kan springa eller gå efter sin förmåga. Fram till Sahara Marathon i februari arrangerar vi regelbundna löpträningar på lördagar kl 10:00. Kontakta Juan Obregón om du är intresserad av att delta. Du behöver inte följa med på Sahara Marathon för att delta i löpträningarna.

Anmäl dig till informationsträffen på kampanj@emmausstockholm.se. Och tveka inte att höra av er om ni har några frågor.