Ny butik i Liljeholmen

Emmaus Stockholm har skrivit kontrakt för nyetablering i Liljeholmsgallerian. Vi ser fram emot att kunna erbjuda fler sätt för människor att kunna bidra till den cirkulära ekonomin.

Nu är det klart att Emmaus Stockholm öppnar en ny butik i Liljeholmsgallerian. Detta betyder att vi nu utökar och kan erbjuda fina fynd till personer i söderort. Det fina kollektivtrafikläget gör det dessutom lättare att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Vi har skrivit kontrakt med Citycon, som äger Liljeholmsgallerian, för etablering av vår nya butik senare under våren. Emmaus Stockholm jobbar enträget med att fler ska kunna bidra till den cirkulära ekonomin och butiken blir ytterligare ett sätt som fler kan bidra både till ett hållbart samhälle och till de fredsprojekt som Emmaus Stockholm bedriver internationellt.

Fler ska kunna handla hållbart mode

– Vi är väldigt nöjda med att kunna erbjuda klimatmedveten konsumtion till fler stockholmare. Vi har länge jobbat med att expandera vår verksamhet och nu kan vi erbjuda fler att vara del av den cirkulära ekonomin och bidra till en mer hållbar och rättvis värld, säger Frida Dunger Johnsson, verksamhetsledare på Emmaus Stockholm.

Textilindustrin är den näst mest förorenande branschen i världen. Endast oljeindustrin har större påverkan. Tillverkningen av textilier kräver stora mängder vatten, kemikalier och energi. I genomsnitt köper svensken cirka 15 kilo kläder och slänger 8 kilo per år.

Vi bidrar till FN:s globala mål Agenda 2030 samtidigt som vi bidrar till den cirkulära ekonomin.

– Vi vill bidra till FN:s globala mål om en mer hållbar livsstil och ser den kommande butiken i Liljeholmsgallerian som ett led i det arbetet samtidigt som besökarna  kan hitta ett fynd eller två, säger Frida Dunger Johnsson.

Emmaus Stockholms butiker ökade sitt besökarantal med 12% under 2019. Förhoppningen nu är att fler ska kunna ta del av second hand och vintage från Emmaus Stockholms insamlingar.

Information om invigning kommer inom kort! Håll utkik här på hemsidan!