Runda upp för mammor på morsdag!

Fram till morsdag kan du runda upp för en mamma i vår butik. Din gåva bidrar till fler säkra förlossningar och att fler babykits kan skickas till de västsahariska flyktinglägren. 

I över 40 år har hälften av Västsaharas befolkning bott i flyktingläger i Saharaöknen och varit beroende av humanitärt bistånd. Den humanitära organisationen Röda Halvmånen rapporterar att undernäringen ökar bland de mest utsatta; gravida och ammande mammor. 45 procent av kvinnorna lider av anemi (blodbrist), därför är det viktigt att gravida kvinnor får rätt vård före, under & efter förlossningen. Kvinnor som genomför sin förlossning på sjukhus får ett babykit som innehåller en handgjord kofta, filt, tygblöjor, byxor, handduk, leksak, samt tvål. Syftet med att dela ut babykit är att uppmuntra mödrar att besöka sjukhus och göra sina kontroller för att säkerställa att de är i god hälsa för att genomgå födseln. Att kvinnor med anemi får den hjälp de behöver vid förlossningen räddar liv.  

Foto: Juan Obregón/ Emmaus Stockholm

Våra samarbetsorganisationer Praktisk Solidaritet och Brödet och Fiskarna skickar tillsammans runt 3 000 babykits per år. Genom att skänka en gåva bidrar du till fler säkra förlossningar och att fler nyfödda barn får ett babykit.  

Du kan bidra på det sätt som passar dig bäst: 

– Besök vår butik på Peter Myndes Backe 8, vid Slussen i Stockholm och runda upp i kassan när du handlar.

– Swisha en gåva till 123 900 39 71, märk betalning med ”morsdag”.

– Ge din gåva via Plusgiro 900397-1 eller Bankgiro 900-3971, märk betalningen med ”morsdag”. 

Tack för ditt stöd!  

 

Och du! Vi har ett 90-konto. Det innebär att Svensk Insamlingskontroll kontinuerligt granskar oss och kontrollerar att pengarna går till ändamålet. Vi strävar alltid efter att insamlingen av gåvor bedrivs transparent, etiskt och professionellt.